Dekorasyona Katkıda Bulunan Kendin Yap Önerileri

Dekorasyona katkıda bulunan kendin yap önerileri evinize yeni bir tarz kazandırmak için uygulayabileceğiniz tasarruflu yöntemlerdendir.

Dekorasyona Katkıda Bulunan Kendin Yap Önerileri
166

Biblo, vazo, mumluk ve birçok ürünü atık malzemelerden geri dönüştürerek kendinizde yapabilirsiniz. Böylece evinizin dekorasyonuna rahatlıkla yön verebilirsiniz. Kendin yap dekorasyon fikirleri İngilizce do it yourself yain DIY olarak bilinmektedir. Bir nevi hobi diyebiliriz. Bu hobilerle uğraşarak dikkat çekici ürünler yaratıp evinizin dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Böylece bu atıkların çevreye zarar vermesini önlemiş olursunuz. Evinizde kullanmadığınız, çöpe atmak zorunda kaldığınız pet şişelerden, konserve kutularından, ampullerden, kullanmadığınız kumaşlardan, eskiyen mobilyalarınızdan ve bunun gibi birçok eskiyen malzemelerden ve atıklardan dekoratif ürünler yaparak kullanışlı hale getirebilirsiniz. 
 
 
 

Ağaç Dallarından Çerçeve Nasıl Yapılır?

 
 
Oturma odanıza şık bir ayna kullanmak istiyorsanız ancak fazla maliyetli olsun istemiyorsanız tasarruf sağlayacak bir proje yapabilirsiniz. Ağaç dallarından mükemmel çerçeve yapabilirsiniz. Ağaçlardan dökülmüş olan ince dalları toplayarak aynanızın etrafına çerçeve olarak kullanabilirsiniz. Bu fikri fotoğraf çerçevesi olarak da değerlendirebilirsiniz. Özellikle evinizde uyguladığınız dekorasyon sitili rustik yansımalar taşıyorsa eğer bu fikir tam size göre diyebiliriz. Ağaç dallarından çerçeve yapmak için kullanacağınız malzemeler şunlardır; ağaç dalları, ayna veya fotoğraf çerçevesi, silikon, hobi boyası fırça. 

Yapılışı

 
Ayna etrafına veya fotoğraf çerçevesine ince dallarına silikon sıkın ve yapıştırın. Yapıştırırken arada boşluk kalmamasına dikkat edin. İsterseniz yapıştırma öncesinde ağaç dallarını farklı renklere boyayabilirsiniz. 
 

Paletten Nasıl Televizyon Ünitesi Yapılır?

 
 
Televizyon yaşam alanlarımızda vazgeçmediğimiz, ihtiyaç duyduğumuz eşyalardan biridir. Televizyonun bulundu alan dar ve küçükse televizyonunuzun ve alanının boyutuna göre bir TV ünitesi yapabilirsiniz. Paletten TV ünitesi yaparak mükemmel bir ünite yapabilirsiniz. Bunun için kullanacağınız malzemeler şunlardır; palet, gönye ve köşebent, vida, akülü vidalama, boya veya cila, fırça, televizyon askı aparatı. 
Yapılışı 
Paleti zımparalayın ve pürüzsüz hale getirin. Daha son cilalayın ve boyayın. Cila ve boyanın kurumasından sonra akülü vida kullanarak gönye ve köşebentlerle paleti sağlam hale getirin. Paletin üzerine askı aparatını sabitleyin. Paleti büyük köşebentlerle duvara sabitleyin ve televizyonu asın. 
 

Çakıl Taşlarından Nasıl Vazo Yapılır?

 
 
Vazolar yaşam alanlarına renk katan sehpa, vazo ve konsol üzerine yerleştirilen orijinal ürünlerdir. Sizlerde kendin yap projeleri kapsamında şık ve estetik bir vazo yapabilirsiniz. Bazen küçük detaylar evinizi güzelleştirmeye yeterli olabilir. Çakıl taşlarından vazo yapabilirsiniz. Topladığınız çakıl taşlarını keçenin üzerine yapıştırarak kısa sürede mükemmel bir vazo elde edebilirsiniz. 
Bunun için kullanacağınız malzemeler; keçe, çakıl taşı, silikon ve makas. 
Yapılışı
Keçeyi istediğiniz şekilde ve boyutta kesin. Yüzeyi çıkıntılı olmayan çakıl taşlarını, arkalarına silikon uygulayacak şekilde keçe üzerine yatay olarak yerleştirin. 
Meyve Kasalarından Raf Yapma 
Manav ve marketlerde kullanılmayan atılmak üzere dışarı veya depoya bırakılmış meyve kasalarından çok şık raflar yapabilirsiniz. Bunun için malzemeler iki adet meyve kasası, astar, cila, vernik, boya, zımpara, akülü vidalama makinesi. 
Yapılışı
Öncelikle kasaları iyice zımparalayarak pürüzsüz hale getirin ve temizleyin. Daha sonra istediğiniz bir renge boyayın veya vernik ve cila uygulayarak ham rengini kullanabilirsiniz. Akülü vidalama yöntemiyle duvara monte edin. İçine kitaplarınızı, biblolarınızı veya küçük saksılarınızı koyabilirsiniz. 
 
 
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.