Ahşap, Sunta, MDF İle Mobilya Montaj İşlemleri

Ahşap, sunta MDF ile mobilya montaj işlemleri günümüzde mobilyalar kullanıcılara demonte olarak sunulmaktadır.

 Ahşap, Sunta, MDF İle Mobilya Montaj İşlemleri
189

Kullanıcılar kılavuzda yer alan talimatları adım adım uygulayarak eşyaların montajını kendileri yapmaktadır. Her bir mobilya farklı amaçlar için kullanılmakta ve farklı malzemelerden üretilmektedir. Mobilya yapımında genel olarak ahşap, sunta ve MDF malzemeleri kullanılmaktadır. 
 
 

MDF mi Sunta mı Ahşap mı Daha İyi?

 
 
Mobilya seçiminde kullanılan malzeme çok önemlidir. Malzeme mobilyanın uzun süre kullanımda dayanıklı olup olmadığının bir kanıtıdır. Malzeme ürünün kaliteli olduğu gösteren yapım maddesidir. Bu yüzden mobilya alırken mutlaka yapıldığı malzemeyi dikkate almalısınız. MDF, ağaç parçalarının suntadan çok daha yoğun bir şekilde bir araya getirilmesiyle oluşmaktadır. Bu yüzden suntayla kıyaslandığında hem fiziksel darbelere hem de rutubet gibi ortam şartlarına karşı çok daha dirençli ve dayanıklıdır. Suntalam kalite yönünden MDF’ye yakın bir malzemedir. 
 
 
Ahşap ise doğal ve sağlıklı olup kolay işlenebilen bir yapısal özelliğe sahiptir. Aynı zamanda renkve doku seçeneğiyle farklı atmosferler oluşturamaya katkıda bulunur. İç tasarımında en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Endüstriyel üretimle beraber masif ahşaba alternatif olarak MDF ve sunta da yaşam alanlarında çok sık kullanılmaya başlamıştır. MDF farklı özelliklere sahip ve sunta yapısal özellikleriyle farklı kullanım alanları için tercih edilmektedir. 
Mobilya seçimi söz konusu olduğunda bu iki malzemeyle çok sık karşılaşılmaktadır.
 
 
Ofis ve ev gibi alanlarda kullanılan mobilyaları seçerken o mobilyanın malzemesini tanımamız gerekir. Malzemenin yoğunluğu, direnci ve fiziksel özelliklerinin bilinmesi ihtiyaca uygun ürün seçiminde yardımcı olacaktır. Ayrıca ürünün bakımının nasıl yapılacağı bilinirse o ürün daha verimli bir şekilde kullanılabilecektir. Malzemenin yüzey özelliklerinin yanında ağırlığı da ürün seçimindi tercihleri etkilemektedir.  MDF ve sunta, mutfak dolap gövde ve kapakları, banyo dolapları, televizyon ünitesi, sehpa, kitaplık, masa, karşılama masası gibi iç mekân mobilyalarında kullanıldığı gibi dekorasyon amacıyla tercih edilmektedir. Üretim süreci, fiziksel ve kimyasal özellikleri farklı olan iki malzeme özelliklerine göre farklı ihtiyaçlara göre hazırlanmıştır. MDF daha yoğun ve ağır ve dayanıklı bir malzemedir, sunta ise hafif ve ekonomik olup, taşınabilir ve değiştirilebilir esnek kullanıma imkan sunan mobilyalarda kullanılmaktadır.
 
 

Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?

 
 
Mobilya montajını yapmak karmaşık bir bulmacayı çözmek gibidir. Yapı marketlerden satın aldığınız ve demonte olarak sunulan mobilyaların montajını yapmak kimi zaman kafa karışıklığına neden olabilir. Bu mobilyaların kurulum talimatları sizi strese sokabilir. Kurulum sırasında yaptığınız yanlış bir işlem yeni aldığınız eşyayı yıpratabilir. Sonuçta size daha fazla para harcayarak onarım işleri çıkarabilir. Bu yüzden mobilya montaj işleminin doğru ve titiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Montaj işleminin aşamalara bağlı olarak sistematik ve düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. 
Çalışma Alanının Hazırlanması 
Mobilyalarınızın montajının yapılacağı alanı ayarlamalısınız. Bu sizin rahat hareket etmenizi sağlayacaktır. Mobilyaların hazırladığınız alanda kurulması doğru adım olacaktır. Montajdan sonra eşyaları taşımak ve yerleştirmek sadece size veya yeni mobilyalara zarar vermekle kalmaz aynı zamanda taşımak için çok ağır olabilir. Çalışma alanı çevresindeki kırılacak eşyaları ortadan kaldırarak yeterli bir alan oluşturun ve yeni bir eşya alırken diğerlerini kırmamak için bu detay önemlidir. 
 
 
Kutunun Açılması 
Bu aşamada aldığınız bütün kutuları açın ve mobilya parçalarının eksiksiz ve hasarsız olduğunu kontrol edin. Karton kutuları açmak için maket bıçağı veya makas kullanabilirsiniz. Bu esnada dikkatli olmanızda yarar var. Ambalajın açılması esnasında mobilyaya zarar vermemeye dikkat edin. 
 
Plan Yapın 
Ambalajları açtıktan sonra parçaları tanımlayın ve benzer parçaları bir araya getirin ve düzenli bir şekilde yerleştirin. Mobilya paketleri birçok küçük parçayla sunulmaktadır. Somunlar, cıvatalar, tırnaklar, vidalar, düğmeler, kapaklar ve daha fazlası. Bu küçük parçalardan her biri mobilya montaj sırasının farklı adımlarında size gerekli olacaktır. Her seferinde ayrı ayrı arama yapmamak ve kaybolmalarını önlemek için düzenli bir biçimde yerleştirerek organize etmelisiniz. 
 
 
Ekipmanların Temin Edilmesi 
Montajı kolay olan birçok mobilya montaj için gerekli araçlarla birlikte gelir. Fakat mobilyalarınız karmaşıksa eğer projeye başlamadan evvel gerekli araçları toplamalısınız. Basit olarak mobilya montajı için, çekiç, ayarlanabilir anahtar, lastik çekiç, tornavida, alyan anahtarı, zımpara kağıdı, ölçüm bandı size lazım olacaktır. Bununla beraber karmaşık montajlar için daha farklı aletlere de ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle montaj işlemine başlamadan önce tüm ihtiyaç listesini tespit etmeniz size zaman kazandıracaktır. 
Talimatların İzlenmesi 
Kutunun içinde mobilyaların nasıl montaj yapılacağına dair sayfalarca yazılmış kılavuz bulunmaktadır. Bu talimatlara uyarak doğru bir montaj işlemi yapabilirsiniz. Mobilyanın montajını yaparken öncelikle tabandan başlamanız gerekmektedir daha sonra detaylara geçebilirsiniz. Eğer, birbirine benzer çok parçalar varsa eğer karışıklığı önlemek için bubnları aynı anda oluşturabilirsiniz. Montaj işlemi sabır ve beceri isteyen bir uygulamadır. Bu işte kendinizi yeterli görmüyorsanız eğer özellikle ileri düzey montaj işlemleri mutlaka bir ustadan yardım almalısınız. 
 
 
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.