İnşaat ve İzolasyon

İnşaat ve izolasyon tadilat tamirat işlerinde oldukça sık kullanılan, elektrikli ve mekanik el aletleri yardımı ile oluşturulan peyzaj mimarileri ile günümüzde önemli sektörler içerisindedir.

İnşaat ve İzolasyon
355

İnşaat ve izolasyon alanları, bina, konut, apartman, müstakil ev, iş yeri, ofis, iç ve dış mekanlar gibi yerlwşim yerlerini oluşturan dallar içerisindedir. Günümüzde yaşam alanlarının ömrünü uzatmak, içerden daja kullanışlı olmasını ve dış etkenlere karşı, apartmanın korunması için yapılan tüm işlemlere izolasyon denit. İzolasyon yapılmış olan yapılar yağmur, kar, sıcak, soğuk, nem, rutubet gibi etkenlere karşı korunmuş olur. Yaz kış aylarında sıcaklığı kontrol ederek yaşam alanlarının iç yapıtlarında daha konforlu ortam koşulları oluşur. Ekstra olarak izolasyon, ses yalıtımında sağlayarak dışarıdaki gürültüden içeriyi, içerideki gürültüden konutları uzaklaştırır. İnşaat ve izolasyon işlemleri sadece çatı için yapılıyor gibi görünse de bu düşünce yanlıştır. İzolasyon işlemleri bina, apartman, müstakil mülk gibi yapıların tüm bölgelerine yapılabilen işlemleri içerisindedir. Temel olarak bakıldığında binanın yan yüzeylerine, tavan, duvar ve çatı katı olarak bütüncül ele alınmaktadır. Sağlıklı ve yeni yapılan inşaat işlemlerinin neredeyse hepsinde izolasyon işlemleri yapılmaktadır. Tam izolasyon yapılmış konutlar diğer konutlara göre daha avantajlıdır. İnşaat ve izolasyonu eksik olan apartmanlarda olumsuz hava koşullarından dolayı daha sonradan istenilen ve talep edilen inşaat ve yapı işlemleri içerisindedir. Sağlıklı ve güvenli bir yapıya imza atmak istiyorsanız inşaat ve izolasyon işlemlerinizi tam olarak yaptırmalısınız.

Yalıtım ve izolasyon işlemlerinde duvarlardan başlanması inşaatın temeli için oldukça önem arz etmektedir. Duvar tamamlandıktan sonra, duvar karolarına yerinde köpük yalıtımı yerleştirilir. Montajcı, duvarda açılan küçük deliklerden köpüğü pompalar. Bu tip yalıtımın kurulumu daha kolay olsa da, üreticinin talimatlarını takip etmek önemlidir. Yönergeleri ve özellikleri izlemenin yanı sıra, yükleyici talimatları tam olarak takip etmezse ürünün R değeri etkilenecektir. Yerinde köpük yalıtımının kullanılıp kullanılmaması binanın iklimine ve tasarımına bağlı olacaktır.

İnşaat ve İzolasyon Yalıtımının Avantajları

  • Sıcak soğuk iklim koşullarından daha az etkilenmek
  • Kış aylarında daha az doğalgaz faturası ödemek
  • 4 mevsim dış etkenlere karşı daha az tadilat ve tamirat işlemleri ile uğraşmak
  • Ses yalıtımı sayesinde dışardan seslerden daha az etiklenmek
  • Mülkünüzün daha uzun ömürlü kullanıma elverişli olması
  • Kış aylarında su girişlerinin engellenmesi
  • Sağlam ve dyanıklı inşaat yapılarına sahip olmak

İki tür sert yalıtım vardır: keçe yalıtımı ve battaniye yalıtımı. Her ikisi de binalarda yaygın olarak kullanılır ve doğal veya hayvan yününden yapılır. Kurulumu kolaydır ve çeşitli avantajlarla birlikte gelirler. Örneğin, vatka yalıtımı, duvar boşluklarındaki düzensizlikleri ele almak için battaniye yalıtımına göre daha kolaydır ve vatka yalıtımı, battaniye yalıtımından daha yüksek bir R değerine sahiptir. Benzer şekilde, her iki tip de önceden oluşturulmuş kalınlıklarda ve uzunluklarda mevcuttur.

Seçtiğiniz keçe yalıtım türü, binanızın boyutuna bağlı olmalıdır. En iyi performans gösteren keçe yalıtımı, minimum 0,7 R değeridir. İdeal bir yalıtım derecesi için R değeri 0,5 ile 1,5 arasında olmalıdır. R değeri, bir binanın termal direncinin bir ölçüsüdür. Değer ne kadar yüksekse, o kadar iyidir. Daha fazla yalıtım, binada daha fazla enerji tasarrufu sağlar.

Her iki yalıtım türü de farklı şekillerde mevcuttur. Örneğin keçe yalıtımı, mineral elyaftan veya hayvan yününden yapılır. EPS, XPS'den biraz daha pahalı olsa da, kurulumu daha kolaydır ve kurulum kolaylığı da dahil olmak üzere çeşitli avantajlarla birlikte gelir. Ayrıca izolasyon flanşlar ile kolayca monte edilebilir. Duvar yalıtımı tipine karar verirken R-değerini dikkate almak en iyisidir. Ayrıca, bir keçe yalıtımı, binaya giren ısı miktarını azaltan buhar geciktiriciler içerebilir.

Bir duvar yalıtımının R değeri, kalınlığına bağlıdır. Tam bir R değeri için 2 inçlik tipik bir yalıtım kalınlığı yeterlidir. Ayrıca, binanın içindeki sıcaklığı da etkileyecektir. Bununla birlikte, sert köpük levha, diğer yalıtım türlerinden daha büyük bir R değeri sunabilir. Termal direncini artırabilen bir duvar çerçevesine yapıştırılabilir. Ardından, yalıtım malzemesinin R değeri, genel yalıtım kalitesini belirleyecektir.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.