Gravür Setleri İle Teraryum Yapma Fikirleri

Teraryum, yavaş büyüyen bitkilerin güzel bir görüntüsüne sahip kapalı cam kaplarda büyüyen bir bitkidir. Bu mini seraların bakımı kolaydır ve her tasarım benzersizdir.

Gravür Setleri İle Teraryum Yapma Fikirleri
179

Teraryum Nasıl Büyütülür?

Muhtemelen evinizde eski reçel kavanozlarından büyük makarna kaplarına kadar birkaç cam kap vardır. Size yeterli alan sağlayan herhangi bir kabı seçin. Çoğu teraryum yılda sadece birkaç kez suya ve bakıma ihtiyaç duyar ve tipik olarak daha fazla dikkat gerektiren geleneksel bitki ve çiçeklere güzel ve benzersiz bir alternatif bir bitkidir. Teraryumlar taş, toprak, odun kömürü gibi meteryaller ile yetiştirebilir. Çok az ucuz malzeme ile bir saatten kısa sürede kendiniz yapabilirsiniz.tareryum yapımı
 

Neye İhtiyacınız Olacak?

Drenaj deliği olmayan kap 
teraryum bitkileri 
Levha yosunu 
Çakıl, deniz camı veya plaj taşları 
Aktif kömür (kreş veya evcil hayvan malzemeleri satan dükkanlarda bulunur) 
Perlit veya vermikülit içermeyen steril saksı karışımı 
büyük bir kaşık 
Sprey şişesi 
İsteğe bağlı : dekoratif öğeler 
 

gravür seti ile teraryum yapımı1. Bir Konteyner Seçin 

Bir teraryum yapmanın eğlenceli yanı, seçtiğiniz bitkileri eklemenize izin verecek kadar geniş bir açıklığı olan hemen hemen her şeffaf kabı veya cam kavanozu seçebilmenizdir. İstediğiniz kadar yaratıcı ve becerikli olabilirsiniz, evinizdeki bir şeyi geri dönüştürmek veya yerel ikinci el mağazanızı ziyaret etmek, benzersiz bir şey bulmanın ve çevreye yardımcı olmanın harika yollarıdır. Teraryum kapları için popüler seçenekler arasında akvaryumlar, akvaryum balığı kaseleri, mason veya turşu kavanozları ve Wardian kılıfları bulunur.  
İpucu:  Kapalı kaplar nemi tutar, bu nedenle tropikal bitkiler ve nemli koşullara ihtiyaç duyan diğerleri için idealdir. Daha kuru koşullara ihtiyaç duyan kaktüsler ve diğer bitkiler için açık kaplar seçin. gravür seti ile neler yapılabilir?
 

2. Bitki Seçin 

Kabınızın boyutuna ve şekline uygun bitkileri bulmak için yerel bahçe merkezinizi veya fidanlığınızı ziyaret edin. Croton, pothos, şanslı bambu ve sürünen incir gibi ev bitkilerinin küçük saksı versiyonları da dahil olmak üzere çok çeşitli bitkiler arasından seçim yapabilirsiniz.teraryum nasıl yapılır?
 

3. Drenaj Katmanları Ekleyin 

Teraryum kaplarında drenaj delikleri yoktur, bu nedenle bitki köklerinin çürümesini önlemek için drenaj katmanları oluşturmak önemlidir. Kabınızın dibine 2 inçlik bir kaba çakıl, deniz camı veya sahil taşı koyarak başlayın.  Ardından, ıslak olduklarında mantarların taşlar üzerinde büyümesini önlemek için çakılın üzerine çeyrek ila yarım inçlik bir aktif kömür tabakası eklemek için büyük bir kaşık kullanın. ev yapımı teraryum
 

4. Yosun ve Saksı Toprağı Ekleyin 

Bir sonraki saksı toprağı katmanınızın kömür ve taşlarla karışmasını önlemek için taşların ve kömürün üzerine bir tabaka yosun tabakası yayın. Ardından, çakıl ve kömürü yaklaşık 1 inç steril saksı karışımı ile kaplayın. Toplamda, taban katmanı, bitkilerin büyümesi için yer bırakmak üzere kabın dörtte biri ila üçte birini kaplamalıdır. 
 

5. Bitki Hazırlama ve Teraryum Tasarımı 

Öncelikle, seçtiğiniz bitkileri saksılarından çıkarın ve gerekirse köklerini ayırın. Dikimden önce, teraryumunuz için bitkilerin düzenini tasarlamak için zaman ayırın. Merkeze daha büyük bitkiler, etrafına daha küçük bitkiler yerleştirin. ev yapımı teraryum yapmadan önce neler yapılmalı
 

6. Bitkileri Ekleyin 

Şimdi bitkilerinizi toprağa ekme zamanı. Her bitki için saksı karışımında bir delik açmak için parmaklarınızı veya büyük bir kaşık kullanın. Ardından, bitkileri dikkatlice deliklere yerleştirin ve etraflarındaki toprağı hafifçe bastırın. Bitkileri örtmek için üstte yaklaşık yarım inçlik bir toprak tabakası olmalıdır. 
İpucu: Hoş, asimetrik bir tasarım oluşturmak için en uzun bitkiyi arkaya doğru veya merkezden uzağa yerleştirin ve diğer bitkileri etrafına yerleştirin. 
 

7. Teraryumunuzu isteğe bağlı öğelerle süsleyin

Bu eğlenceli kısım! Ek yetenek için teraryumunuzu bir kabuk yongası veya renkli çakıl tabakasıyla bitirebilirsiniz. Mini bahçenizi gerçekten kişiselleştirmek için küçük figürinler, deniz kabukları, taşlar veya diğer uygun boyutta mini figürler ekleyebilirsiniz.bitki fanus yapımı gravür seti
 

 Teraryumun Bakımı Nasıl Olur? 

konum

Teraryumunuzu parlak fakat dolaylı güneş ışığına yerleştirin. Parlak dolaylı ışık alan bir alanınız yoksa, her gün 16 ila 18 saat bahçeye 100 watt'lık bir ışık veya floresan ampul yerleştirin. 
 

sulama

En yaygın hata, teraryumları su altında bırakmaktır. Açık teraryumlar için, haftada bir veya toprak kuruduğunda bir sprey şişesi veya çorba kaşığı ile su ekleyin. Suyun teraryumun dibinde birikmeye başladığını gördüğünüzde durun. Kapalı teraryumlar için sadece 4-6 ayda bir sulamanız gerekebilir. Bitkilerde ve kuru toprakta yoğuşma olup olmadığına dikkat edin. Yoğuşma kabın içinde oluşmalı ve sonunda bir su kaynağı olarak hizmet etmek için toprağa geri akmalıdır. Bitkiler kuruyana kadar her gün bir süre kapağı kapalı tutun. Toprak kurursa, küçük porsiyonlar halinde su ekleyin ve oturmaya başladığını ve toprağa çekilmediğini görürseniz durdurun. evde teraryum yparken hangi malzemeleri kullanmamız gerekir
 

Bakım

Sararmış veya zarar görmüş yaprakları ve ölü bitkileri hemen çıkarın. Teraryum bitkilerinizi gübrelemeyin çünkü aşırı büyümeyi teşvik edebilir ve toprakta tuz birikmesine neden olabilir. Teraryum kabınızın camını veya plastiğini hem içini hem de dışını periyodik olarak temizleyin. Cam çok kirlenir veya buğulanırsa, bitkilerinize daha az ışık ulaşır. Temizlemek için nemli bir gazete parçası veya tüy bırakmayan bir bez kullanın. Sert temizlik ürünleri kullanmayın.
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.