Evde Kendin Yapabileceğin Tamiratlar

Evde kendin yapabileceğin tamiratlar sayesinde kısa sürede bozuk olan eşyaları veya zeminleri kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Yaşam alanlarında bazı zamanlarda tamirata ihtiyaç duyan durumlar yaşanabilir.

Evde Kendin Yapabileceğin Tamiratlar
340

Bu olağan bir durumdur. Kullandığımız eşyalar yanlış ve dikkatsiz kullanımın yanı sıra uzun yıllar kullanım sonucunda bozulabilir. Bazı tamirat işlerini evinizde kendinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Tamirat işleri evin konforunu ve yaşam alanını uzun yıllar sağlıklı bir şekilde korumak için çaba ve emek ister. Tıkalı bir tuvalet veya su damlatan musluktan daha hızlı hayatı zorlaştıran çok az şey vardır. Tehlikeli ve kullanılması zor aletleri kullanmadan evde kendi kendinize yapabileceğiniz tamiratlar yöntemleri bulunmaktadır. tamirat işlerini kendiniz halledebilir misiniz?
 

Badana Boya İşleri 

Küçük veya büyük bir odayı boyayın isterseniz bir çivi deliğini örtün odanın tadilat ve bakımı ya da görünümünü iyileştirmek için yapabileceğiniz en az iyi şey boya badana işidir. Bunun için tulum, rulo, fırça ve boyaya ihtiyacınız olacak. Evinizin duvarlarını boyarken iyi sonuç elde etmek için en iyi hazırlığı yapmalısınız. Öncelikle duvarlarınıza sabitlenmiş olan engelleme ihtimali yüksek her şeyi sökerek başlayabilirsiniz.tamirat yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir?
 
Lamba ve aplikleri, perdeleri, elektrik anahtarlarını, kapı menteşelerini çıkarmalısınız. Daha sonra nemli bir sünger ya da kuru bir bezle duvarları temizleyin. Yağ, toz ve kir boyanın duvarınızda pürüzsüz bir şekilde durmasını önler. Duvarda oyuk, çivi delikleri ve çatlaklar varsa macunla doldurmalısınız, kabarık bölümler varsa zımpara yapmalısınız. Zımparalanmış olan alanlara boya astarı uygulayın. Etrafa boya sıçramaması için badana muşambası kullanmalı ve etrafı bantlamalısınız. tamirat işleri için yanınızda bulundurmanız gereken el aletleri
 

Kapı Tamiratı

Kapılar yaşam alanlarında en sık kullanılan eşyalardır bu yüzden bakım ve onarıma ihtiyaç duyarlar. Gıcırdama sesi, zor açılıp kapanması gibi kapı sorunları yaşanmaktadır. Ahşap iç kapılar rüzgâra, yağmura ve suya maruz kalmaz ancak mevsimsel iklim değişikliklerinden etkilenirler. Nemli havalarda ve rutubetli ortamlarda kapı ve çerçeve arasında genişlemeye yetecek yer yoksa ahşap kapılarla şişme oluşur.tamirat yaparken işinize yarayabilecek el aletleri nelerdir?
 
Kapıda gevşek menteşe vidası ya da eskimiş sorunlu bir menteşe olmadığından emin olmalısınız. Gevşeyen menteşe vidaları, kapı ağırlığını dengelemek için kapının mandallı kısmının altına zeminle arasına bir takoz yerleştirerek sıkılmalıdır. Menteşe vidalar iyi görünüyor ancak kapı kapanırken bir dirençle karşılaşıyorsanız sıkışıklık yaratan noktaları tespit edin. Bu kısımları zımparalayın. Bazen kapılarda gıcırtı oluşabilir. Bunu gidermek için menteşeleri yağlayabilirsiniz. Kapıyı yağlamadan önce kapının altına mutlaka bir örtü koymalısınız. evde ufak tamiratları kendimiz yapabilir miyiz?
 

Silikon Çekmek 

Silikon küvet, duş veya lavabo duvar ve tuvaletin dış kenarı ve zemin arasında beyaz ya da şeffaf renkle izolasyon malzemesidir. Kullanıldığı yerlerde zemin ve duvarlar arasından nem ve suyun sızmasını önler. Aynı zamanda bulunduğu yüzeye yapışıyor olması tek seferde uygulanmasını sağlar ve işinizi kolaylaştırır. dekorasyonda küçük tadilatları hangi el aletleriyle yapmamız gerekebilir
 

Musluk Tamiri 

Bozuk, suyu akıtan bir musluğu tamir etmek evde en sık yapılan tamiratlardandır. Damlatan musluğu usta çağırmadan sizde tamir edebilirsiniz. Musluğun şekline bağlı olarak tamir etmek çok kolaydır. Öncelikle musluğa gelen su vanasını kapatın. Vanalar genellikle musluğun yanında bulunur. Musluk vanasını tutak vidayı sökün. Bu vida vananın arkasında veya dekoratif metal bir kapağından altında saklanmış olarak durur. Öncelikle ön somunu çıkarın bunun için kerpeten kullanmalısınız. Vana subabını da yuvasından çıkarın ve contayı tutan vidalı bölüme ulaşmış olursunuz. Eğer, conta uzun süredir değişmediyse, yerinden çıkarmak için biraz yağ damlatmalısınız. Contayı çıkardıktan sonra musluğun alt kısmında bulunan vana yatağına yeni contanın tam olarak yerleşip yerleşmediğini kontrol edin. tadilat öncesinde neler yapılmalıdır?
 

Tıkanan Tuvalet Tamiri 

Evlerde en sık yaşanan sorunlardan biridir. Bu durumlarda ilk yapmanız gereken panik yapmamaktadır. Plastik bir eldiven takıp klozetin tıkanmasına neden olan nesneyi çıkarın. Bunun için öncelikle suyun giderden yavaşça akmasını sağlayın. Aynı zamanda klozete hızlı bir şekilde bir kova su bırakarak basınç uygulayın ve cismin gitmesini sağlayın. Diğer bir yöntemde teldir. Askılık olarak kullandığınız teli ucunu kanca olacak şekilde yamultun ve klozetin içine sokun nesnenin kancaya takıldığınızı anladığınızda yukarıya doğru yavaşça çekip çıkarın.
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.