Pense Çeşitleri Nelerdir?

Pense çeşitleri nelerdir? Penseler günlük yaşam içinde evimizde veya iş yerinde birçok eşyayı onarma işleminde kullanılmaktadır. Tamirat işlemi sırasında birbirinden farklı aletler kullanmanız gerekmektedir.

Pense Çeşitleri Nelerdir?
197

Bunlar tornavida, çekiç, pense, vida, kontrol kalemi, matkap…vb. işlevsel araçlardır. Herkesin evinde ve iş yerinde bu hırdavat ürünlerinden bulunmaktadır. Pensede bu araçlardan biridir. Penselerle bir yüzeyi tutmak, bükmek, kesmek ve sıkmak için kullanılmaktadır. Bunu yaparken yanında yardımcı el aletleri de kullanılmaktadır. Penseler iki tarafı kaldıraç yöntemiyle çalışmaktadır. Sağ bölümden sıkıldığı anda baş kısmı sıkma gücü oluşmaktadır. Böylece pek çok durumda kolaylık sağlar. Penseler parmaklarla sıkılmayacak derecede zor olan, güç isteyen işlerde kullanılmaktadır.

Pense çeşitleri nelerdir? Penselerle vidaları rahat bir şekilde sıkabilirsiniz, telleri kesebilir ve kolayca bükebilirsiniz. Ev ve ofislerde bulunması gereken aletlerdir. Penselerin ağız kısmı tırtıklıdır böylece sıkıca tuttuğu nesne kaymamış olur. Her iki yanında bulunan bıçaklarda kabloları kesmeye yarar. Bu aletlerin kullanımı pratiktir. Penseler set olarak satılmaktadır. İçindeki çeşitler farklı işlemler için kullanılır. Pense türleri şunlardır; yan keski, pense, kargaburun ve segman pensesidir. Birçok türde pense vardır, bu yüzden ihtiyacınız olanı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

pense çeşitleri

 

Günlük hayatta bozulan eşyalarınızı rahatlıkla tamir etmeye yarayan penselerin farklı işlerde kullanılan çeşitleri bulunmaktadır. Yan keskiyle kesilmesi zor olan kabloları rahat bir şekilde kesebilirsiniz. Yan keskilerin sivri makasları vardır ve çok keskindir. Kargaburun ise değişik onarım işlerinde kullanılır. Daha çok elektronik cihazlarla kullanılır. Klasik bir görüntüye sahiptir. Hassas ve küçük boyutlu olup tutma ve sıkma özelliğiyle dikkat çeker. Segman olarak bilinen pense çeşidi ise bir şeyi sökmek ve çıkarmak için kullanılır.

Küçük boyutludur ve çok yer kaplamaz. İş yerlerinde ve evlerde herhangi bir şey bozulduğu zaman tamir etmek için kullanılmaktadır. Küçük ancak görevi büyük olan bu aletlerle birçok eşyalarınızı rahatlıkla onarabilirsiniz. Bu tarz aletler günlük yaşam içinde birçok yerde kullanılan ve hayat kurtaran araçlardır. Bu aletleri kendinizde rahat kullanabilirsiniz. Bunun için profesyonelliğe gerek yoktur. Ancak kullanırken dikkatli bir şekilde hareket etmelisiniz. Kesilmesi çok zor olan sert ve kalın kabloları kolay bir şekilde keser ve büker. Tel ve demirleri sıkar ve çevirir. Paslanıp sıkışan vanaları rahatlıkla çevirebilir.

 

 

Pense çeşitleri nelerdir? Pense çeşitleri çivi, tel, sert kablo gibi nesneleri rahat bir şekilde tutmaya, sıkmaya ve bükmeye yararlar. Kargaburun çeşidinin uzun bir burnu vardır. Bu ürün diğerlerine göre kuvvet açısından zayıftır. Fort pense ise daha çok cıvata çıkmak veya açmak için kullanılır. Sap bölümünün altında bulunan vida sayesinde eşyayla aletin çenesi arasındaki aralık ayarlanabilir özelliğe sahiptir. Bu aletlerin güçlü bir kilit sistemi vardır. Kıstırdığı nesneyi hemen tutar ve bırakmaz.

Yan keski olarak bilinen bu penseler kablo ve tel gibi malzemeler üzerinde kullanılmaktadır. Ağız bölümü sivri olduğu için makas görevde görmektedir. Penseler set olarak satılmaktadır içinde klasik pense, kargaburun ve yankeski bulunmaktadır. Bu ürünler için üçlü set denilmektedir. Birçok evlerde ve iş yerlerinde bulunmaktadır. Bu aletler son derece işlevsel ve kullanımı pratik olduğu için her alet çantasında bulunmaktadır. Penseler kullanım amaçlarına ve çeşitlerine göre maliyetleri değişmektedir. Evinizdeki tamir çantasında mutlaka pense ve çeşitlerinden bulundurmalısınız. Bu aletleri kullanarak, bozulan eşyalarınızı kolay bir şekilde tamir edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.