Mekanik El Aletleri ile Yapılabilecek Tasarım Eşyaları

Mekanik el aletleri ev, iş yeri gibi iç ve dış mekanlarda herhangi bir eşyanın tamiri için ihtiyaç duyulan çok çeşitli ürünlerdir. Her birinin kullanılma amacı ve profili birbirinden farklıdır. Duvara çok beğendiğiniz bir tabloyu asmak istediğinizde pense, tornavida ve çekiç gibi el aletlerine ihtiyacınız olacaktır. Elektrikle çalışmayan bu aletlere mekanik el aletleri denilmektedir.

Mekanik El Aletleri ile Yapılabilecek Tasarım Eşyaları
159

Bu aletler aynı zamanda tadilat aletleri olarak da bilinmektedir. Bir eşyanızı tamir edebileceğiniz gibi bu aletlerle geri dönüşüm DIY projeleri de yapabilirsiniz. Bir eşyanızı tamir etmek istediğiniz zaman cıvataları gevşetmeniz veya sıkmanız gerekebilir. Bunun için lokman anahtarlara ihtiyaç duyarsınız. Bu anahtarlar el ve kol sayesinde uzatılır ve işlem yapılabilecek hale gelir. Değişik ölçüleri vardır ve cıvatalarda uyumlu bir şekilde çalışır.

mekanik elaletleriyle pratik tasarımlar

 

Mekanik el aletleri denince akla çekiç, balta, keser, balyoz, lokma ve lokma setleri, el testereleri, penseler, tornavida ve aksesuarları, seramik ve sıvacı aksesuarları, mengene ve işkenceler gelmektedir.  Mekanik el aletlerinde en çok kullanılan ürünlerden biri de çekiç ve keserdir. Bu aletler bir zemini oymak veya çiviyi çıkarmak için kullanılır. İki alette kullanım açısından birbirinden farklıdır. Çekiçler dikdörtgen şeklindedir ve üçgen bir şekle sahiptir. Kalın bölümü çiviyi çakmak için kullanılır. Sivri olan kısmı ise oyuk açmak için kullanılır.

çok amaçlı mekanik el aletleri

Çekiçte kullanılan ince kısım keserde eğimli bir şekildedir. Keserle çiviyi çıkarabilir veya bir yeri oyabilirsiniz. Keserin ince bölümüyle çiviyi rahatlıkla çıkarabilirsiniz. El testereleri ise genellikle kesme işlerinde kullanılır ince ve uzun bir profile sahiptir. Ahşap malzemeler testereler sayesinde rahatlıkla kesilebilir. Kullanılmayan paletlerden mükemmel bir raf veya sehpa yapabilirsiniz.

mekanik el aletleri ile ne yapılır

 

Bu paletleri öncelikle el testeresiyle kullanacağınız adet kadar kesin. Raf yapmak için bir adet tahta yeterli olacaktır. Daha sonra tahtanın yüzeyini zımparayla pürüzsüz hale getirin. Püskürtmeli spray boyayla siyah, gri rengine boyayın. Kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra her bir köşeye klips çakın. Jüt iplikleri bu köşelere geçirin bir ucunu birleştirin. Daha sonra duvara çekiçle vida çakın ve ipi buraya asın böylece halatlı bir rafa sahip olmuş olursunuz.

el aletleriyle tasarım fikirleri

Manavlarda kullanılmayan ahşap kasalardan sehpa, TV ünitesi ve kitaplık yapabilirsiniz. Kasaları öncelikle zımparalayın ardından istediğiniz bir renge boyayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra üzerine kasanın ölçülerinde bir cam yerleştirin. Böylece dekoratif ve farklı bir sehpaya sahip olursunuz. İki adet kasayı yan yana gelecek şekilde monte edin. Diğer kasayı da üzerine ekleyin. Böylece mükemmel bir yatak ucu rafı elde etmiş olursunuz. İçine kitaplarınızı, telefonunuzu ve dekoratif ürünleri koyabilirsiniz.

elaletlerinin kullanım alanları ne kadar geniştir?

 

Yan keskiler tel ve tablo gibi malzemeleri kesmek için kullanılır. Sivri çeneleri olduğu için makas görevini yaparlar. Bir şeyi kesmek, bükmek için kullanılır. Kerpetenlerde duvara çakılmış olan çivilerin sökülme işinde kullanılırlar. Tornavidalar ise en çok kullanılan aletlerdir. Vidayı bir yere sabitlemek ve zeminden sökmek için kullanılırlar. İki türlü tornavida vardır. Düz olanların ucu düzdür, yıldız olanın ise ucu yıldız şeklindedir.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.