Mekanik El Aletleri ile Su Pompası Tamiri

Mekanik el aletleri ile su pompası tamiri; su pompası arızalarının geneli kalitesiz olmalarının yanı sıra diğer faktörlere bağlı olarak da oluşmaktadır. Arızanın nedenini anlamak için pompayı kontrol etmek gerekmektedir.

Mekanik El Aletleri ile Su Pompası Tamiri
172

Temel nedeni anlamak için bir teknik servisten yardım alabilirsiniz. Kötü kurulum nedeniyle de pompalarda arızalar oluşmaktadır. Bunun yanı sıra hatalı mekanik keçe kullanımı da pompaların bozulmasına neden olmaktadır. Ortalama bir su pompası yaklaşık olarak 100.000 km/60.000 mil yolda ve 1,7 milyon litre soğutma sıvısının dolaşmasını sağlamaktadır. Bu durum su pompasının erken arızalanmasına neden olur. Arıza giderilmeden yeni bir pompayla değişiminin yapılması hatadır çünkü aynı arıza yeniden meydana gelecektir bu da kullanım ömrünü azaltmış olur.  Bu yüzden su pompasının neden arızalandığının bilinmesi gerekmektedir. Daha sonra tamir veya değişim yapılmalıdır.

Mekanik el aletleri ile su pompası tamiri; Soğutucular motorun soğumasını sağlar, su pompasının içinde bir yalıtım oluşturmaktadır. Mekanik keçe pompalar gibi döner. Su pompası çalıştığı zaman pompa orantılı bir şekilde dönen iki dahili halkası vardır. Bu halkalar arasında küçük bir boşluk bulunmaktadır.  Bu boşluktan sıvı sızabilir. Bu sızıntılardan kaçmak için halkalar arasında soğutucu tarafından oluşturulan bir akışkan engelinin olması gerekmektedir. Su pompasının kuru rotasyonu halkalar üzerinde kalıcı hasar bırakabilir. Bu da erken gürültü oluşmasına veya soğutucu sızıntılara neden olabilmektedir.mekanik el aletleri nedir

Soğutma döngüsünü soğutucuyla doldurun. Daha sonra pompanın tahrik kasnağını üzerindeki kayışı germeden yaklaşık 10 kere döndürün. Daha sonra motor çalışmadan önce küçük miktarda soğutucu mekanik keçe oluşacaktır. Radyatör hortumlarının bağlı olmaması veya kurulmadan önce yeni pompanın rotasyon gücünü test etmek istediğiniz zaman, 10 kere döndürmeden önce çarkı yukarıya doğru tutarak pompaya yeni soğutucu eklemeniz yararlı olacaktır. Pompayı yeni soğutucuyla test etmek isterseniz bir kaba daldırabilirsiniz. Bunun yanı sıra motoru kuru pompayla çalıştıracaksanız güç vermeden önce rölanti devirde 1 dakika çalıştırın. Mekanik keçeler yerine dudak keçelerini de kullanabilirsiniz.

Keçe veya mastiklerin uygunsuz kullanımı su pampasının yanlış oturtulmasına ve keçeler gibi bileşenlere zarar verir ve su sızıntısının oluşmasına neden olur. Eski contaları ve keçeleri çıkarıp, yenileriyle değiştirmelisiniz. Bunu yaparken üreticinin tavsiye ettiği ürünleri kullanmalısınız. Pompada keçe veya conta bulunuyorsa eğer, sızdırmazlık macunu uygulanmaması doğru olacaktır. Mastiklerin doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Pompanın dişli tarafında soğutucunun ve kenarlara geçtiği yerlere yani montaj deliklerine eşit bir şekilde ince tabaka halinde mastik sürün. Bu esnada çok fazla mastik kullanmayın bu kurulumu engeller ve cıvataları döndürmeye başladığınızda pompanın hatalı bir şekilde hizalanmasına neden olur. Fazla macun kullanıldığı zaman bu macun soğutma döngüsüne hasar verir. Keçeler farklı kuruma hızlarına sahiptir, bu yüzden keçenin kullanma talimatlarına bağlı kalmalısınız.mekanik el aletleri ne ise yarar

Mekanik el aletleri ile su pompası tamiri; Uyumsuz soğutucu, kirlenmiş soğutucu ya da farklı kimyasalların olduğu soğutucuların bir arada kullanılması sonucu erken su pompası arızalarına neden olmaktadır. Doğru bir bakım yapılmazsa sistemlerde zarar verici düzeyde kirlilik oluştururlar. Bu partiküller su pompasının keçelerini çizer ve aşınmalarına neden olurlar. Uygun olmayan soğutucular kesinlikle kullanmayınız. Yeni bir su pompası montajı yapmadan önce soğutma döngüsünün tamamen tahliye edilip iyice yıkayın. Soğutucu, üretici firmanın tavsiye ettiği doğru bir soğutucuyla değiştirilmelidir. Günümüzdeki soğutma sistemleri çok karmaşık bir yapıya sahiptir ve farklı bileşenlerden üretilmişlerdir. Bu bileşenlerin çok iyi korunması gerekir.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.